“Το μικρό μυστικό της ζωής…” (μουσικό παραμύθι για παιδιά)

"Το μικρό μυστικό της ζωής..." Εκδόσεις Μετρονόμος
Posted by veliadmin Category: Λογοτεχνία

Επανακυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μετρονόμος (εφτά χρόνια μετά την πρώτη του διάθεση) το έμμετρο μουσικό παραμύθι “Το μικρό μυστικό της ζωής…” σε κείμενο Γεωργίας Βεληβασάκη και μουσική Κωνσταντίνου Αθυρίδη. Το βιβλίο/cd απευθύνεται σε παιδιά 6-12 χρόνων.

“Μέσα στην ομορφιά και την αρμονία της Φύσης, ο Άνθρωπος θέλησε δικά του να ‘ναι όλα της τα μυστικά. Έτσι έγινε κι ονόμασε τον εαυτό του “Βασιλιά μέσα στο Σύμπαν!”. Όμως… κάτι έμεινε κρυμμένο. Της ζωής το μικρό μυστικό! Που να ‘ναι άραγε; Ποιος να το ξέρει; Ίσως εσύ που κρατάς αυτό το παραμύθι…” (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

“Όπως το Άπειρο χωράει στο γλυκό παραμύθι της Γεωργίας, έτσι όλα μπορούν να χωρέσουν στην καρδιά και στον νου των παιδιών, ακόμα και το τρομερό “μυστικό της ζωής”. Τους το προσφέρει το βιβλίο της με αγάπη και τέχνη, με τη μελωδία και την αρμονία του στίχου, της μουσικής και της τραγουδιστής φωνής”. (Δημήτρης Κ. Ψυχογιός, Καθηγητής Πανεπιστημίου)

“Η ευφάνταστη μουσική και οι εμπνευσμένες ενορχηστρώσεις του Κώστα Αθυρίδη παραπέμπουν σε musical, σκόπιμα αποφεύγοντας τη στερεότυπη άποψη περί του τι είναι παιδικό τραγούδι. Αντίθετα, αποτελούν μια γνωριμία με τα διαφορετικά ηχοχρώματα των μουσικών ειδών που τα παιδιά μεγαλώνοντας θα γνωρίσουν και θα αγαπήσουν. Έτσι, η ροκ μπαλάντα, η funk, η soul, αλλά και στοιχεία της ηλεκτρονικής και της κλασικής μουσικής βρίσκουν θέση πίσω από τη γλαφυρή αφήγηση της Γεωργίας Βεληβασάκη και στις φωνές των ηθοποιών που ενσαρκώνουν τους ήρωες του παραμυθιού. (Αντώνης Μποσκοΐτης, σκηνοθέτης-δημοσιογράφος – Λένα Πλάτωνος, συνθέτης)

 

Το βιβλιο μπορείτε να το βρείτε ή να το παραγγείλετε σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία.

Πολιτεία: https://www.politeianet.gr/…/9789609963503-belibasaki-georg…

Το ομότιτλο τραγούδι στο Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=xvQf35q78eM